Stram hverdag.

Var det noget med et par asiatiske svinekæber, og noget flækærtemos i madpakken?

Noah har i et stykke tid snakket om, at få mad fra skolens madordning, fordi der er nogle andre fra klassen der får det. Jeg tænker egentlig, at det er helt fint for mig – altså bare en gang imellem, da det ellers hurtigt bliver ret dyrt i længden.

I dag kunne jeg så se et link til ordningen på forældreintra, og tænkte at det vel så var på tide, at jeg kiggede på det. Efter at ha’ oprettet en profil derinde, kan jeg nu se udvalget af mad i det næste lange stykke tid, og det ser nogenlunde sådan her ud:

Anderagout med pasta og salat med pærer, spidskål og enebær
Ragout af oksetykkam med jordskokker, timian og knust sort peber. Flækærtemos og sprøde rodfrugter
Kartoffel-porresuppe med ristede hasselnødder, grov løvstikkepesto og fransk løgpizza
Eat-hotdog af okse- og lammekød med ristet rug, blommeketchup, svamperemoulade, poppede kerner samt chokolade-havremælk
Hokaidosuppe med ristede græskarkerner, fåremælksyoghurt og spicy græskarmuffin
Røget makrel med radiser, agurk og kartofler i mild rygeostcreme. Rugbrødsbolle
Kalvefrikassé med persille, kogte kartofler og glaserede rødbeder i balsamico
Asiatiske svinekæber med jasmin ris og salat af blommer, fennikel og cashewnødder

Nu har jeg godt nok en dreng, hvis liv ville være fuldendt hvis han fik lov til, at leve af lyst brød, knorr lasagne og ostepops, så det er jo ikke fordi han er nem at please i forvejen, men det her!? Har sådan lidt sendt en føler ud på min private Facebook, og der er delte meninger omkring menuen, men dog stadig en generel enighed om, at det bare ikke er noget at servere for børn. (Nogen, inklusiv mig selv, ville endda gå så langt at sige, at det ikke er en menu man generelt serverer. For nogen!) Ok, jeg kan måske gå så langt og sige, at det er fint maden er der – men så ha’ dog et mere down-to-earth menukort til os, der bare gerne vil servere normal menneskemad for vores børn! Altså, mad kan jo godt være sundt og spændende, uden det er gourmetmad. Det kan da ikke passe, at vi efterhånden alle sammen skal være så spelt, at vores børn skider bærkompot og anderagout?! Nu er det heldigvis sådan, at der er et nogenlunde ok alternativ sådan ca. hver gang merkur og venus står på linje med hinanden, og der er fuldmåne og stjerneregn, som består af mad jeg synes lyder lidt mere som noget Noah ville spise, men det er indtil videre udsolgt helt indtil november! (Her kan man så overveje, om ikke der burde laves lidt mere af den slags mad, så man ikke skal være ude et helt skoleår i forvejen, for at få bestilt mad til sit barn 😉 )
Jeg ved godt, at der findes nogen der ville klappe i deres hænder over sådan en menu her, og det er jo ikke fordi jeg beder om fed friture mad, men jeg synes bare godt man kan peppe almindelig mad op – på en almindelig og sund måde. Altså, hvornår begyndte det lige at være Noma der stod for udbringningen af mad i almindelige danske folkeskoler?

Ok, jeg har en skide kræsen søn, og det bærer mit indlæg her nok også præg af. Han får selvfølgelig lov at prøve noget mad hvis det er det han vil, men det går mig sgu lidt på, at det hele skal være så fancy-pancy, at når der så en sjælden gang dukker et normalt måltid mad op på menuen, så går folk så meget amok, at man skal være heldig hvis ens barn når at smage det, bare én gang i hele dets skoletid!

... Ingen kommentarer - endnu!

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

SMID EN KOMMENTAR

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stram hverdag.