Om 48 dage.

Undskyld – vi samler på dyrekort.

Jeg er efterhånden ét stort spørgsmålstegn, når det kommer til de der dyrekort. Noah har samlet på dem nærmest fra start, går helt vildt op i det med vennerne. De bytter på livet løs, smider kort væk, giver kort væk – men har en fest! Noah har lært meget om dyr, og det har vækket en interesse i ham, og han har rent faktisk lånt et kæmpe dyreleksikon som skulle læses op i bider hver aften inden sengetid, fordi han virkelig synes det er spændende. Ja, jeg har et par gange henvendt mig til andre på min facebookliste som jeg ved samler på kortene, og Noah har fået en spandfuld sendt med posten, og lige nu venter vi faktisk bare på at det sidste kort kommer ind ad døren – så er bogen fyldt! Min sidste opdatering var nærmest helt undskyldende – for hvad bilder jeg mig dog ind at nævne de satans dyrekort på medierne!?

Ok, jeg er helt med på at der er en minoritet af forældre i Danmark, som er gået helt i baglæns salto over, at deres små guldklumper ikke bare kunne få alle kortene med det samme. Det er altså et fåtal af voksne der har glemt hele ideen med de dyrekort. At lære – at BYTTE sig til nye. At skabe relationer, at finde noget at mødes om. Det er sikkert også de forældre der tog deres børn med til en gratis Frost-koncert, for så bagefter at brokke sig over ikke at få noget for pengene. Men det vigtige er jo ikke at få en fyldt bog, vel? Det er da i hvert fald noget vi har snakket en del om herhjemme. Også selvom vi nu er så heldige, at Noah snart har bogen fuld af kort. Han bliver jo vildt glad! Men samtidig har han hele vejen været helt ok med, at der var en rimelig stor chance for, at der ville være kort han aldrig ville få. Og min umiddelbare opfattelse er, at de fleste andre har det på samme måde.

Lige pt flyder mit newsfeed på Facebook over med folk der brokker sig over folk der samler på dyrekort. De brokker sig over hvor meget de dyrekort fylder i medierne, åbenbart helt uvidende om at de lader det fylde laaaaangt mere, end hvis de bare havde ignoreret os tåbelige forældre, der tillader os at hjælpe vores unger til at bytte kort. De sammenligner dyrekort med hungersnød og fattigdom i verden. Og de vedhæfter gerne billeder af udhungrede børn der samler krummer op fra gaden. What for?! Skal alle små ting i dagligdagen sammenlignes med den slags? For så er det jo i grunden ligegyldigt hvad vi brokker os over herhjemme. Det er vel ikke værre end at være et forældreløst barn uden hjem og uden mulighed for at få mad? Altså man må da i min optik være helt forkert skruet sammen oppe i sit hoved, hvis man mener at man skal sammenligne andres problemer med “noget der er værre”. JA der er altid nogen der har det værre, men det betyder vel ikke at man ikke selv må synes, at man har det hårdt? Og NEJ, her vil jeg gerne lige brøle så højt jeg kan, at jeg bestemt IKKE mener at mangel på specialkort i Noahs samlebog er hverken et problem for mig eller ham. Men det lader til at vi altid skal passe på med hvad vi brokker os over, for så kommer brokke-politiet og klasker et billede af mishandlede dyr og udhungrede børn i hovedet på os. Og gerne lige med en kommentar som: “Hvor hårdt synes du så selv lige du har det nu?”. Og hertil kan jeg altid kun svare: “Jo tak, stadig lige så hårdt. Uanset hvad JEG føler om min tilværelse, ændrer det ikke på hvor dehydreret eller sultent et barn i Afrika er!”

Der er nogen der synes det er skide træls, at de ikke bare lige kan få de dyrekort. Ok, det betyder ikke at vi andre skal forstå det – men fanme heller ikke at vi skal bestemme hvad de skal synes og tænke. Jeg kan sagtens synes det er tåbeligt, at man brokker sig over en gratis koncert, eller at det er for svært at få de sjældne dyrekort, men jeg behøver vel ikke engang sige, at jeg ikke mener at jeg så er berettiget til, at fortælle dem hvor hårdt andre har det?

Kampagnen med dyrekort slutter på onsdag. Kan vi så ikke godt aftale at jeg ikke skal se flere skræmmekampagner og propaganda-billeder på min facebook?! Så skal jeg nok love, at jeg aldrig nævner dyrekort igen.kommentar

   

... Ingen kommentarer - endnu!

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

SMID EN KOMMENTAR

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om 48 dage.