5 tips til den nybagte mor #2

Strækvikle eller bæresele?

Jeg har altid kigget med stor forundring på de mødre, der har haft deres babyer i slynger. Det ser simpelthen ud som noget man umuligt kan mestre alene, med sine to hænder, uden at slå nogen ihjel på halvvejen. Så jeg købte en bæresele. Den gode fra Ergobaby, med dertilhørende spædbarnsindsats. Og jeg glædede mig helt vildt til at bære min baby på maven, samt at slippe for altid at bakse barnevognen op og ned ad trapper.

Indtil jeg fik baby, og prøvede bæreselen. Bæreselen var som sendt fra helvede. Jeg brugte ellers bæresele dengang med Noah, men der er åbenbart sket noget de sidste 9 år (ja, det skulle man jo næsten ikke tro), der gør at det er noget nær umuligt at administrere lortet. Jeg ved ikke hvor mange arme Ergobaby tror man har, men at holde sin baby, samtidig med man skal klikke, hive, flå, dreje, trykke og stramme diverse snore og dippedutter, det holder mit temperament simpelthen ikke til. Og Samuel har kun siddet godt i den én enkelt gang. Til sidst gad jeg ikke engang at prøve den mere. Ja den virker jo helt sikkert for nogen, men godt nok ikke for mig.

Og jeg er blevet rådet til at bruge en slynge SÅ mange gange, men nej nej. Jeg havde heeeeelt styr på det med bæreseler, og jeg skulle ikke ud i de der 7-8 meter stof viklet rundt om mig. Det er jo aaaaalt for besværligt.

img_5052

Igår kunne jeg så hente min strækvikle fra Je Porte Mon Bébe og en halv times tid efter, kunne jeg så hente Noah med Samuel sovende på min mave. Og han sov dejligt lige indtil jeg tog ham ud af viklen igen.

Så mit råd er, at du skal lytte til de slynge-entusiaster du bliver mødt af. Det er NEMT at binde en strækvikle, og fordelen ved den er, at du kan binde den før du putter din baby i den! Så to hænder er pludselig rigeligt, og de 8 meter stof du bliver mødt af, skal du ikke blive bange for. Bare se HER hvor simpelt det faktisk er at binde den, og sætte din baby godt i den efterfølgende. Jeg havde seriøst aldrig troet, at det kunne være så simpelt. Jeg rører aldrig en bæresele igen. Eller, det er da kun for at pakke den ned og sælge den til én der seriøst tror hun kan bruge den.

PS: hvis du mangler en bæresele, så sælger jeg min. Den er vildt god og totalt pengene værd. 😉

2 kommentarer

 • Hvor er det dejligt at høre. Jeg har nemlig haft overvejelserne mellem bæresele og vikle nu her hvor vores lille spire snart kommer til verden. Tror jeg er til strækvikle til at starte med, men ved ikke når de så bliver for store til den. Jeg synes stadig fastvikle er ret skræmmende, så der kan det godt være vi hopper på bæresele 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg tror man som udgangspunkt siger, at de er for store når det bliver for tungt! 🙂 De fleste strækvikler går op til 14 kilo, men det er kun for ens egen skyld, at det frarådes at bære tungere børn i strækvikler, og de fleste går over til fastviklen længe inden de 14 kilo. Jeg synes også fastvikler virker meget skræmmende – men jeg er nok nået til at jeg er nødt til at prøve. Elsker simpelthen viklen så meget, så jeg håber at jeg har tålmodighed til at lære at bruge fastviklen også, når den tid kommer.

   Held og lykke med fødslen, og tillykke med den lille spire i maven 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

SMID EN KOMMENTAR

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 tips til den nybagte mor #2