BANG

“du må ikke være med til at lege”

Okay. Jeg er sådan ret hårdfør. Kan godt synes det er trist at aflevere en ulykkelig dreng i børnehaven, men det går mig ikke specielt meget på. Troede faktisk lidt at jeg var unormal – for min mor græd åbenbart hver gang jeg græd når hun afleverede mig i børnehaven. Men jeg fandt ud af det idag – at jeg er temmelig normal (på det punkt..)

For det første der sker da jeg afleverer Noah, er at to af hans kammerater sidder inde og leger med LEGO, imens de andre børn er på legepladsen. Og da Noah så dukker op, siger den ene: “Noah skal altså ikke være med, ham gider jeg ikke lege med”. Første gang han siger det, sørger jeg bare for at få Noahs ting på plads, og hjælpe ham med at få sin Nintendo, da han har fået lov at sidde inde og spille. Men da ungen siger det igen – så bliver jeg altså gal! Hvad sker der lige!!!! Fik med bævende underlæbe fremstammet noget i retningen af: “Hallo, det er der bare ikke noget der hedder! Alle må være med til at lege, og hvis I ikke lader ham være med, så skal jeg da med glæde få fat i en voksen!”

Og da måtte jeg altså tørre et par tårer væk. Sådan en forpulet møgunge! (Pædagogisk? Nej, men det var og er det jeg tænker) Og min lille Noah som bare tog imod og sagde: “Det ved jeg godt, jeg leger bare selv herovre.”. AV 🙁 Det er bare slet ikke okay. Og jeg endte med at tage ham med udenfor til én af de voksne, bare for lige at gøre opmærksom på snothvalpen (Igen, nej det er ikke pædagogisk.), og der gik ikke engang 10 sekunder, så havde en af de andre rollinger meldt sig på banen for at komme med ind og lege med Noah. Heldigvis, for jeg ville slet ikke kunne bære at gå fra ham hvis det var med følelsen af, at han bare blev ladt alene.

Og heldigvis er det første gang jeg har overhørt sådan noget – Noah er en vellidt dreng, har altid nogen at lege med. Men at ét af de børn Noah normalvis snakker SÅ pænt om, ikke engang siger hej, men bare: “Du skal altså ikke være med!”, det er bare ikke iorden. Og så kan det sgu godt være det bare er et barn, men det er jeg ligeglad med. Jeg gør da meget ud af at fortælle Noah at man skal være sød – og at ALLE må være med til at lege!

Så sådan gik det til, at jeg græd på min 40 minutters bustur i skole. Heldigvis kunne Noah fortælle, da jeg hentede ham, at det onskabsfulde kreatur (Nej ikke særlig pædagogisk overhovedet….) gerne ville lege med ham, da jeg var gået. Det manglede satanedeme også bare!

3 kommentarer

 • Altså. Jeg er ked af at være hende der ødelægger “vi hater på dumme børn” stemningen. Men jeg kan faktisk huske det.

  Jeg kan huske at være midt i en eller anden leg, og bare for alt i verden ville have resten af den i fred sammen med den jeg legede med. Det var ikke fordi jeg for evigt ikke kunne lide at lege med andre – men nogle øjeblikke skal bare ikke spoleres af tilstødende venner.
  Og jeg har det stadig sådan indimellem. Har alle ikke det? Voksne tør bare ikke sige fra.

  Jeg kan bare ikke lade være med at tænke, at ungen måske i virkeligheden var i sin gode ret til at udtrykke at de voksne ikke skulle blande sig i hvem der skulle være med i legen – og så længe Noah må være med næste gang og så længe Noah har masser af andre legekammerater, så ville jeg ikke tage det så tungt!!

  Og når det så er sagt, så er der selvfølgelig ingen andre måder at reagere på når man overværer den slags udtalelser om egen yngel. De skal jo for alt i verden beskyttes, også selv om dem man beskytter dem imod måske ikke nødvendigvis er narrøve. Så jeg har fuld forståelse for din reaktion. Inderst inde bare også lidt for lorteungens…;o)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Røvunge.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ulla

  Sikke en møgunge. Og ja, det rammer en lige i hjertekulen. Gu gør det så. Og gu er man ikke særligt pædagogisk indstillet i situationen. Det er ren instinktiv yngelpleje. Børn kan være nogle små sataner. Og det gør ondt at se sit barn bare trække sig. Men godt at der var andre legekammerater til Noah – og at resten af dagen var gået godt.

  Siden  ·  Svar på kommentar

SMID EN KOMMENTAR

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BANG