“Bare vent – det bliver meget værre endnu. Og dit næste barn bliver en psykopat”. Tanker om forældre.

Kender I de der kommentarer? I det sekund man bare overvejer at sige, at man synes det er “hårdt for tiden“, så er der altid en eller anden snotskovl hærdet forælder, der kan berolige med ordene: “Det bliver kun værre. Små børn = små problemer, store børn = store problemer!” Eller nybagte forældre der har fået en nem baby, ja de skal heller ikke slippe for dumsmarte bemærkninger. Har et vennepar med den sødeste lille datter, som de selv betegner som en nem baby. De havde fået smidt: “Så får jeres næste barn nok kolik” i hovedet. Hvorfor? Hvorfor kan vi ikke anerkende andre mennesker for at synes noget er hårdt, og hvorfor kan vi ikke unde de forældre der har fået et nemt barn, at nyde det, og ikke mindst at sige det højt?

Det er som om alle andre forældre helst skal jordes lidt, for de skal sgu ikke tro de ved noget, har ret i noget eller skal nyde noget, for hvis ikke det er fordi den næste unge bliver et lille kolik-monster, så skal det nuværende barn nok udvikle raseri-psykoser inden det er fyldt tre. Jamen godt så. Men det er vel intet problem når selvsamme forælder bagefter højlydt kan proklamere, at det jo alligevel bliver mere rædselsfuldt senere hen. Så er der heldigvis masser af tid at slappe af i, ikke?

Det er en evig konkurrence forældre imellem. “Jeg tror nok lige jeg har det hårdere end dig, for min baby græder fire timer – ikke kun to!” eller: “Så skulle du prøve at have en teenager – de trækker tænder ud!”.  Skulle vi ikke måske bare lige slå fast, at andre mennesker kan have det hårdt, også selvom vi selv vurderer, at det vi selv gennemgår er det rene Titanic i en tornado af ild og død, mod de andres kæntrede joller i lavvande? Og helt ærligt ikke? Så tror jeg nok at de fleste forældre godt kan huske baby-tiden hvis de sådan lige tænker lidt nærmere over det. Jeg glæder mig (… som de fleste af jer nok efterhånden har opsnappet) til at få en baby igen, men jeg må da også indrømme, at jeg flere gang har tænkt: “Orker du det seriøst igen, din klovn!?” For gu var det hårdt! Uanset om jeg så synes det også er hårdt med en 7-årig, så var det altså også hårdt den gang. Men på en anden måde. Og det bliver helt sikkert også hårdt når Noah bliver teenager, men det gør ikke denne alder mindre hård, besværlig eller irriterende, hvilket den sommetider er.

Vi vil altid synes at “nu og her” er hårdest, når det kommer til børn, for det er NU vi står i det, og så kan vi ikke tage os af dengang hvor vi brugte timer på at putte, havde søvnløse nætter, en baby der havde ondt for tænder, rød røv og skidepine. For det var dengang og vi er for længst videre. Men prøv lige at tænk tilbage engang, eller hvis du var den heldige indehaver af perfekt nem baby, så prøv at anerkend, at andre kan have det hårdt, også selvom du står med nogle helt andre problematikker, som du lige nu selv synes er værre.

Nu skal vi holde op med at være sådan nogle bedrevidende, arrogante fjolser, der kommer med spydige bemærkninger. Vi ved ikke bedre, vi har det ikke hårdere end de andre. Vi er forskellige, og det er okay at sige når noget er hårdt – men det er ikke okay at kommentere på det, på en tarvelig måde (… ligesom referencen: “du har det med garanti ikke hårdere end børnene i Afrika” kan give mig lyst til, at karatehugge dig lige i ansigtet. For nej, så er der jo ingen af os der har det hårdt).

326481_10150322864016832_366640981_o
338867_10150315183986832_220393350_o
397933_10150495246801832_1510259866_n

2 kommentarer

 • Haha, min veninde er 15 uger henne, og i en facebook gruppe for folk med termin i oktober, og de er allerede startet :p Hun er ved at brække sig over det.
  “Jeg havde kvalme i 3 uger, non stop”
  “Nååååh, 3 uger? Jeg har det stadig væk! Og har to børn allerede”
  “Jeg er enlig mor til tre, og arbejder nat, så lidt kvalme overlever I to sgu nok”

  :p Det er ren underholdning.

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mødre (og sommetider fædre, men klart mest mødre) er frygtelige på det punkt. Det er heeeelt vildt 😛 Men andre skal jo helst heller ikke tro vi har det for godt. Må hellere skrive nogle flere indlæg om hvor hårdt jeg har det.

   Siden  ·  Svar på kommentar

SMID EN KOMMENTAR

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ugens minder #5