Overspringshandling #18

5 typer jeg hader at elske på instagram

Untitled

1: Den autodidakte indretningsarkitekt. Det er gerne en kvinde. Hun har alt – og jeg mener alt – i mærkevarer og design. Det er ikke nødvendigvis en komfortabel sofa, men den er fra Hay, og så betyder kroniske rygsmerter ikke det store. Det er gerne det samme hjørne i hjemmet der bliver vist billeder af om og om igen. Det kunne være det minimalistiske køkken, hvor ingen maskiner eller andre remedier står fremme (naturligvis), eller det kan være skænken i stuen, som er fuld af det nyeste inden for lysestager, plakater og planter – og det gør altså ikke noget at billederne tages fra samme vinkel, eller blot bliver postet igen og igen (#regram eller #tbt om man vil). Så længe kommentaren man knytter til billedet handler om hvad man har lavet, hvad man skal lave, eller hvor meget hjemmebag man har bagt (i det skide køkken), så vil følgerne sikkert vildt gerne se det samme billede. Igen og igen. Og igen.
Jeg elsker bolig-profiler – jeg elsker nips, jeg elsker boligindretning og er selv god til at poste pæne, polerede billeder, uden nullermænd velsagtens, og gerne billeder af min fine skænk, taget fra samme vinkel så lidt af spisebordet og spisestolene kan ses. Jeg elsker inspirationen fra profilerne, men jeg kan seriøst godt blive træt af at glo på det køkken, altså. Det er pænt og der er ingen krummer, og ja du bager bare hele tiden. Og sikken nogle fine stole (fra Hay) Og du er meget speciel, enestående og ikke ligesom alle os andre der også har den skide Kay Bojesen abe eller Kubus stage. (Note til mig selv: Jeg skal huske at ønske mig den kubus-stage).

2: Den perfekte forælder. Altid (og jeg mener altid) leger barnet med pastelfarvet legetøj, og barnet roder ikke. Simpelthen. Og barnet spiser alt, undtagen søde sager og buræg altså. Det gør det perfekte barn jo ikke. Billederne der postes på den profil er rene, fine, og også gerne i et designhjem, hvor barnet måske sidder på et tæppe fra Hay, ja mon ikke barnet gør det, hvis altså ikke der er skruet lidt ned for ambitionerne, og tæppet er købt på ellos.dk. Her sidder barnet altså, med sit pastelfarvede tøj og legetøj – og er helt perfekt. Denne profil kan også godt finde på at prædike om hvad der er rigtigt og hvad der er forkert, når det kommer til opdragelse. Og det er også den perfekte forælder der både har tid til, barn, arbejde, cafébesøg, familiehygge, træning og ferier. Der er ingen stress – det hele er jo så perfekt. Du ved bare det hele er P E R F E K T når selv bland-selv-slik farvekoordineres med alt andet på billedet. Altså seriøst – du blander jo ikke kun rødt slik, vel? Og man kan godt servere det på noget andet, end Royal Copenhagen, just saying.
Gu er det ej perfekt det hele, men det er jo de færreste af os, der gider fortælle eller vise billeder af vores uperfekte liv. Mig selv inkluderet. En skovtur kan være meget sjovere at skrive om, hvis man undlader den del, hvor ungen måske ikke gad med, og derfor skreg hele vejen derud og tilbage igen. Og så er der altså bare heller ikke noget ved, at poste et billede af et rodet børneværelse. Rod er grimt, og vi gider ikke grimme ting.
Mind mig i øvrigt lige om, at jeg skal scanne ellos for gulvtæpper. Og tage nogle billeder af Noahs værelse når det er ryddet op.

3: Fitnesstypen: Det er sådan én jeg elsker at følge når jeg selv er motiveret, men ellers så hader jeg den faktisk lidt. Daglige billeder af sund, men oftest ensformigt mad, billeder af crosstrainere, løbebånd og vægte. Og gerne lige med bonussen: hvor mange kalorier er der forbrændt. Der bliver også fyret godt op under Endomondo , og der skal selvfølgelig dokumenteres hvor langt og hvor hurtigt der blev løbet. Og hvor mange kalorier der blev forbrændt. Der tages superfantastisk mange billeder af hvor perfekt kroppen er blevet, bevares den er yndig altså, og der sammenlignes gerne med hvordan man så ud før (hvis man da nogensinde har set anderledes ud). Det er også fitnesstypen der poster et billede af den mest fedtede burger nogensinde, ja ih hvor syndigt. Og selv et vaterpas ville mene at maven stadig står snorlige, til trods. For så sporty er den her type bare. Perfekt.
Ja ja, jeg sidder jo også bare her, tyk og burgerglad, og ville oprigtigt ønske at jeg ville elske fitness så meget, at jeg kunne være både lækker OG æde den burger. Du gør det godt, og jeg er i bund og grund vild med det. Men jeg gider ikke se dine muskler hver dag, altså.

4: Lidt-af-det-hele-typen: Her er simpelthen en totalt upoleret profil, der poster alt og intet, og der knyttes som regel heller ingen gode hashtags til. Det er den her profil der ikke har super mange følgere, for det er ikke pænt nok. Og perfekt nok. Her spyttes alt ud, hvad som helst faktisk, og der bruges ikke nødvendigvis filtre til at gøre billedet mere attraktivt. Bland-selv-slikket er ikke sorteret i farver og ja, måske er der ikke engang billeder af hvor perfekt hjemmet er. Det er lidt at sammenligne med et barn – der er ingen stopklods, og alle billeder er gode nok til instagram. Alle. Også de rystede.
Mere personligt bliver det faktisk ikke, vel? Det er bare også lidt kedeligt, for det hele er så. normalt. Og så Ikea-agtigt. Sagde damen hvis stue er som snydt ud af et Ikea-katalog, men nok om det.

5: Kendisserne: De læner sig oftest op af lidt-af-det-hele-typerne. Forskellen er bare, at de jo er kendte, og derfor er alt de poster jo vildt interessant. Det er nemlig bare så spændende at følge med hos en kendt, så det gør slet ikke noget hvis alle billederne er kedelige, dårlige eller rystede. Her skal vi andre helt klart kæmpe lidt mere for det end de skal. Det bliver kun endnu mere spændende hvis det er en reality-stjerne (som man kalder dem….) for det foregår som regel ikke uden dramatik. Fie Laursen er et udmærket eksempel.
Her er mit elske-hade-forhold dog meget specifikt. Jeg følger dog flere kendisser jeg ikke kan lide, end kendisser jeg kan lide. Det er er bare rart med et selvtillidsboost, hver gang én eller anden tumpe dukker op i mit feed. Mind mig lige om, at jeg skal følge Fie Laursen.

Jeg er en god kombi af alle typer, måske lige med kendissen som undtagelse. Hvilken type er du?

... Ingen kommentarer - endnu!

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

SMID EN KOMMENTAR

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Overspringshandling #18